Szegedi Tudományegyetem
     Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar

     Magatartástudományi Intézet
magtud
hun eng ger


Dr. habil. Kelemen Oguz Ph.D.
intézetvezető


intezet
Alapítva: 1998


6722 Szeged, Mars tér 20. I. em.
Telefon: +36 62 420 530
Fax: +36 62 545 968
e-mail: office.magtud@med.u-szeged.hu

MÉLTÓSÁGGAL TÁVOZNI - Életvégi ellátás Csongrád-Csanád vármegyében

Intézetünk és a Szegedi Hospice Alapítvány szervezésében valósul meg Szegeden az első olyan konferencia, amely az emberhez méltó életvégi ellátás fontosságára hívja fel a figyelmet. Számos hazai elismert szakember fogadta el a felkérésünket a plenáris előadások megtartására, illetve a délutáni kerekasztal beszélgetésre. A konferencia lehetőséget biztosít az emberhez méltó életvégi ellátás ügye mellett elkötelezett szegedi egészségügyi dolgozóknak az egymás közti tapasztalatcserére és továbbképzésre a Hospice-palliatív ellátási ismeretek területén. A rendezvényt egészségügyi szakdolgozók számára akkreditáltatjuk.

Regisztrációs link

Regisztráció és szakdolgozói kreditpont igénylés

Absztraktfüzet

Konferencia program

FB esemény


HOSPICE_2024


A Magatartástudományi Intézet programjai a Kutatók Éjszakáján

KUTEJ 2023

2023. szeptember 29-én lezajlott a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat, melyhez Intézetünk is több programmal csatlakozott három helyszínen. Lelkes érdeklődők, izgalmas előadások, parázs viták, szakmai beszélgetések és jó hangulat jellemezte mindegyik programunkat. Köszönjük mindenkinek a részvételt!

   
   

Az SZTE teljes programfüzete itt letölthető: KUTEJ 2023
Bioetika Oktatás Magyarországi Munkacsoportja Konferencia

   BOMM 2023

2023. március 31-én az SZTE SZAOK Magatartástudományi Intézete adott otthont a Bioetika Oktatás Magyarországi Munkacsoportja (BOMM) soron következő konferenciájának. A rendezvényen számos hazai felsőoktatási képzőhely szakembere részt vett.

Az előadások és workshop-ok fókuszában nem csak az orvosi, de az ápolási hivatás szempontjából is releváns témák álltak.

Több más mellett az orvosi- és ápolás etikai képzés modernizációs lehetőségei, a nyílt és rejtett kurrikulum, valamint a kollégákat érintő erkölcsi distressz (moral distress) jelenségei tematizálták a konferencia programját.

A konferencia program- és absztraktfüzete letölthető: BOMM 2023. Szeged